Toitlustus
- Ühekordselt kasutatavaid toidunõusid, söögiriistu, joogikõrsi jms kaunistusi üritustel ei kasutata. Koostöös Ringoga tagatakse sportlaste ja korraldajate toitlustus korduskasutatavatest nõudest. Külastajate toitlustuse tagab toitlustaja samuti koostööpartneri poolt pakutavatest korduskasutatavatest nõudest.
- Välditakse väikepakendisse pakitud suhkrut, soola, pipart, kohvikoort jms. Toitlustajal palutakse nende serveerimist vastavates nõudes.
- Toitlustuse tellimisel eelistatakse toitlustajaid, kes pakuvad Eesti toorainest valmistatud toitu. Kogused arvutatakse vastavalt toitlustatavate arvule selliselt, et ei teki toiduraiskamist.
- Spordivõistlusel ülejäänud toit antakse päeva/võistluse lõpus korraldajatele-osalejatele kaasa ja annetatakse.
Miks me seda teeme? Sest ligikaudu 1/3 kogu maailmas inimeste jaoks toodetud toidust visatakse ära, millest piisaks 3 miljardile inimesele. Seda vett, mida kasutatakse äravisatud toidu tootmiseks, saaks kasutada 9 miljardit inimest, umbes 200 liitrit inimese kohta päevas. Kui toidukadu oleks riik, oleks see suuruselt kolmas kasvuhoonegaaside tootja pärast Hiinat ja USA-d.